Case: Bustotaal

507% meer organisch verkeer door specifieke vragen van de doelgroep te beantwoorden.

Over Bustotaal

Op zoek naar producten voor je kachel, tuin, haard of terras? Bij Bustotaal vind je het gegarandeerd! De winkel en bijbehorende webshop verkoopt houtpellets, terraskachels, houtsnippers, vuurschalen en tal van andere producten. Bustotaal denkt mee met de klant en staat garant voor uitstekende service en kwaliteit.

 

De uitdaging

Bustotaal heeft een duidelijk afgebakende doelgroep. Ze weten dat de doelgroep via Google op zoek gaat naar praktische informatie over de aanschaf en het gebruik van pelletkachels en andere producten die te koop zijn in de webshop.

Ze zijn op zoek naar een partij die deze vragen kan beantwoorden om zo meer bezoekers te genereren naar de eigen website en vervolgens te converteren naar klanten.

Onze oplossing

  • Maandelijks 4 SEO blogs

Op basis van uitgebreid onderzoek naar de zoekintentie van de doelgroep produceert Contany  4 blogs per maand voor de website van Bustotaal.

In deze blogs beantwoorden we specifieke vragen van de doelgroep als “Hoeveel energie bespaar ik met een pelletkachel?” en “Hoe moet ik mijn open haard aanmaken?”. Binnen deze blogs linken we naar de product- en categoriepagina’s van de webshop van Bustotaal.

Met deze strategie maken we van Bustotaal een autoriteit binnen het vakgebied, rankt de website met elke blog beter en worden steeds meer nieuwe bezoekers de website te vinden voor de antwoorden op hun vragen. Deze nieuwe bezoekers converteren we vervolgens naar betalende klanten.

De resultaten

Sinds juli van 2017 produceert Contany blogs op de website van Bustotaal. En met veel succes!

  • 507% meer organisch verkeer naar de website
  • Elf top 5 posities binnen Google voor veelgezochte relevante keywords

Andere cases

Hostnet

Ottoseal

Handhavingsacademie

{

Voor Bustotaal hadden we heel veel toffe ideeën voor de contentstrategie. Na overleg hebben we een concreet plan opgesteld waarvan we nu goede resultaten zien!

Lucien Luijkx

Operationeel Manager, Contany

Wil jij ook meer bezoekers?

Wil je net als Bustotaal ook meer bezoekers op je website? Wij maken van die wens een realiteit. Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden voor jouw onderneming en specifiek vakgebied.